Росія і Кувейт планують підписати угоду щодо атомної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Кувейт планують підписати угоду щодо атомної енергетики

Енергетика
129
Росія і Кувейт найближчим часом мають намір підписати угоду про співпрацю в області атомної енергетики, заявив міністр енергетики РФ Сергій Шматко за підсумками засідання російсько-кувейтської міжурядової комісії з економічного співробітництва в Москві.
"Росія є одним з лідерів в атомній промисловості. Ми домовилися, що проведемо переговори з метою підготувати меморандуми і міжурядову угоду в цій області. Це перспективні пропозиції, які ми можемо розвивати", - сказав міністр.
При цьому він не відкидає, що угоди можуть бути укладені й на корпоративному рівні.
Міністр нафти і інформації Кувейту Ахмед Ас-Сабах при цьому підкреслив, що його країна зацікавлена в співпраці з РФ в цій сфері і розраховує, що дана міжурядова угода буде підписана найближчим часом. Конкретні проекти, які можуть бути включені в міжурядові угоди, сторони не назвали.
В рамках роботи Міжурядової комісії сторони мають намір створити дві підкомісії, одна з яких займеться розвитком співпраці у сфері енергетики, нафти і газу, інша - розвитком інвестицій і науково-технічної співпраці. "Створення підкомісій призведе до активізації співпраці наших двох країн", - заявив А.Ас-Сабах.
Кувейтська сторона вже направила свої пропозиції щодо складу комісії в Міненерго. Найближчими днями Росія також направить свої пропозиції, з якими Кувейт зможе ознайомитися протягом 2 місяців. По закінченні терміну російська і кувейтська сторона знову проведуть зустріч. Створення підкомісій проходить під контролем А.Ас-Сабаха.
Окрім цього, учасники Міжурядової комісії прийняли рішення вивчити можливість створення в Росії і Кувейті спеціальних інвестиційних фондів. "Вивчення інвестиційних питань укріпить нашу взаємодію, і в інвестиційній, і в торгівельної області", - заявив А.Ас-Сабах.
Під час засідання Росія і Кувейт підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування і угоду про заохочення і захист капіталовкладень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас