Держкомветмедицини заявляє про імпорт в Україну неякісної риби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомветмедицини заявляє про імпорт в Україну неякісної риби

319
Державний комітет ветеринарної медицини України направив у посольства деяких країн листи і висловив стурбованість якістю риби, яку імпортують з цих країн на територію України. Зразки риби будуть перевірені. Про це повідомив голова Держкомветмедицини Іван Бісюк.
І.Бісюк відмовився називати, які саме країни імпортують неякісну рибу, бо, за його словами, в незалежних лабораторіях ще проводитимуться дослідження зразків неякісної продукції спільно з ветеринарними службами цих країн. Від цього залежатиме можливість припинення імпорту крупних партій продукції.
"Сьогодні ми знаходимо в імпортованій мороженій рибі залишки стронцію, лістерії, кишкову паличку, паразитів тощо", - повідомив І.Бісюк.
За його словами, комітет розглядає питання про закриття доступу на український ринок продукції лише деяких фірм, проте якщо з якоїсь країни таких фірм буде виявлено багато, то, ймовірно, що цим країнам буде повністю відмовлено в доступі на наш ринок.
"Оскільки Україна є членом СОТ, ми не можемо здійснювати квотне ділення імпортної продукції, але ми не дозволимо, щоб до нас надходила сировина, яка за своїми параметрами безпеки є шкідливою для здоров'я населення", - відзначив І.Бісюк.
За його словами, морожені блоки риби в розвинених країнах вважаються не придатними для вживання, а в Україну така продукція імпортується.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас