НБУ вирішив ліквідувати Зембанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив ліквідувати Зембанк

677
Національний банк України (НБУ) вирішив з 2 серпня відкликати банківську ліцензію і розпочати ліквідацію публічного акціонерного товариства "Земельний банк" (Зембанк, Харків), повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
За повідомленням, відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 30 липня (№375).
"З 2 серпня 2010 року припинені повноваження тимчасового адміністратора Гришиної Ніни Леонідівни, правління, наглядової ради і загальних зборів ПАТ "Зембанк". Призначена ліквідатором ПАТ Зембанк фізична особа - незалежний експерт Угрімов Олексій Миколайович", - вказується в повідомленні.
За даними НБУ, з початку поточного року ліцензію було відкликано вже в семи банків: на початок липня в країні працювало 176 кредитно-фінансових установ.
До призначення О.Угрімов був уповноважений виконувати функції тимчасового адміністратора Зембанку на час відсутності Н.Гришиної. До цього він працював тимчасовим адміністратором інноваційно-промислового банку (Інпромбанк, Харків).
Зембанк створений в 1990 році шляхом реорганізації "Харківагрокомінтербанк". НБУ ввів тимчасову адміністрацію у Зембанку в травні-2010.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2010 року за розміром загальних активів (811 млн грн.) Зембанк займав 92-е місце серед 175 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас