"Ъ": LG Electronics самостійно займеться реалізацією продукції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": LG Electronics самостійно займеться реалізацією продукції в Україні

1379
Південнокорейська LG Electronics завершила перехід на прямі постачання товарів в Україні, повідомив журналістам віце-прем'єр Сергій Тігіпко. "На початку минулого року ми почали імпортувати холодильники і пральні машини з Росії, потім - мобільні телефони та інші товари. Повний перехід на прямі постачання завершився 1 липня", - сказав директор департаменту управління шляхами постачань ПІІ "LG Electronics Україна" Костянтин Макуха. Досі постачаннями продукції компанії до України займалися дистриб'ютори і роздрібні мережі.
LG Electronics працює в Україні більше 10 років. За даними компанії, її товарообіг в країні в 2009 році склав приблизно $70 млн (світовий - $43,4 млрд). За підсумками поточного року очікується, що цей показник може досягти 2,47 млрд грн., а наступного року - зрости ще на 25%. "Пряма схема постачання дозволяє точніше прогнозувати обсяги товару, який буде проданий. Також значно зменшується товарний запас і зменшуються терміни постачань. Тепер ризики нестимемо ми, а не роздрібні мережі", - говорить пан Макуха. За його словами, якщо раніше розмитнення побутової техніки займало 3-5 днів, то зараз - 1-2 дні, для мобільних телефонів термін зменшився з 2-3 тижнів до 10 днів.
Зараз прямі продажі в Україні здійснюють Philips і Roventa, повідомили в Держмитниці. Цього року на прямі постачання почала переходити і Samsung Electronics. "З весни ми почали завозити декілька груп товарів, реалізація яких здійснюється зі складу в Україні", - говорить старший PR-менеджер компанії Костянтин Череповський. Про намір вести прямі постачання заявили і в компанії Sony. "Зазвичай при виході на новий ринок виробники не працюють безпосередньо, таким чином знижуючи свої ризики. Країна може бути ризиковою або темпи зростання низькі в порівнянні з очікуваними, - зазначає аналітик GFK Ukraine Андрій Осадчий.- Прямі постачання говорять про привабливість ринку".
Перехід вендорів на прямі постачання пов'язаний з наслідками фінансової кризи, стверджує топ-менеджер однієї з найбільших роздрібних мереж. "Мережам стало невигідно брати на себе всі ризики. Восени минулого року ритейлери написали лист вендорам, в якому говорили, що, якщо виробники не почнуть вести прямі постачання, мережі припинять роботу з компаніями", - пояснив співрозмовник.
Однак прямі постачання можуть не кращим чином позначитись на конкурентоздатності компаній, якщо інші виробники не вестимуть операції прозоро, вважає Сергій Тігіпко. Раніше керівник підрозділу по роботі з ключовими клієнтами LG Electronics Ukraine Катерина Паутова зазначала, що після відкриття ліцензійного складу в Україні продукція компанії подорожчала на 10-15% в порівнянні з конкурентами.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас