Низькі відсоткові ставки штовхають економіку США вперед — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низькі відсоткові ставки штовхають економіку США вперед

375
Економіка США отримує додаткові стимул-реакції до розвитку у міру того, як падає прибутковість облігацій комерційних компаній.
Серед інвесторів зростає заклопотаність зростанням ринку облігацій приватних компаній, який досяг рівня прибутковості 2004 року. Кредитори зазвичай вимагають високих відсоткових ставок в період коли економіка охолоджується, оскільки у цей момент ризики зростають. Зараз рівень прибутковості корпоративного боргу знизився в середньому на 0,38 пункти і становить 2,9%. У липні обсяг торгів на ринку корпоративних облігацій склав $90,1 млрд.
За повідомленням уряду США, зростання економіки в II кварталі почало сповільнюватися. ВВП країни збільшився на 2,4%, що менше досягнень I кварталу коли зростання складало 3,7%. Але міністерство торгівлі відзначило, що інвестиції в бізнес зростають найшвидшими темпами з 1997 року, а корпоративні прибутки збільшуються.
Як заявив Майкл Коллінз, старший фахівець з інвестицій до Нью-Джерсіа, інвестори відчувають, що ризик другої хвилі кризи значно знизився. Економісти оцінюють квартальні прибутки компаній і бачать, що грошові потоки ліквідності зросли і зможуть самостійно стимулювати економіку далі. З 500 компаній, які входять до індексу S&P, 77% показали прибуток більших, ніж очікування аналітиків. Доходи компаній цього року зросли на 35%. Це найбільше зростання з 1985 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас