У Британії розслідують факт "клонованого" молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії розслідують факт "клонованого" молока

653
Агентство із харчових стандартів Великобританії (FSA) почало розслідування відносно фермера, який постачав кільком магазинам несертифіковане молоко, отримане від нащадка клонованої корови, повідомляє Sky News.
За інформацією журналістів, фермер, який побажав залишитися неназваним, сам зазнався, що регулярно продавав "клоноване" молоко і продукти на його основі в декілька елітних британських магазинів. При цьому при реалізації продукту роздрібні мережі не повідомляли покупцям про походження молока.
Про те, яке покарання загрожує фермерові і магазинам, котрі купували його продукцію, не повідомляється.
Продаж молока або м'яса клонованих тварин не суперечить британському і європейському законодавству, проте вимагає наявність у постачальника і продавця спеціального дозволу, який підтверджує якість продукту. Продукція британського фермера сертифікована не була.
В деяких розвинених країнах виробництво і продаж продуктів харчування з клонованих тварин не обмежені законами. Наприклад, в США відповідний дозвіл діє з 2008 року. При цьому американським виробникам не обов'язково вказувати на етикетках молока і м'яса, отриманих від клонованих тварин, їх походження.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас