Підсумки тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумки тижня

Фондовий ринок
185
Світові ринки на тижні, який починається 2 серпня, змістять фокус із звітності індивідуальних компаній на макроекономічні дані. Цей тиждень буде досить насиченим в плані макроінформації в США і може або закріпити успіхи, які були очевидні в липні, або, навпаки, нагнати нового песимізму на ринки, йдеться в аналітичному огляді компанії Eavex Capital.
Зокрема, в понеділок ринки чекають статистику щодо ISM Manufacturing Index, який описує рівень виробничої активності в США. Також в понеділок, Глава Правління Резервного Банку США Бен Бернанке виступить з інформацією про стан економіки цієї країни. У вівторок будуть оголошені важливі дані про продажі автомобілів в США за липень. Ринки також стежитимуть за даними про індивідуальні доходи (5 серпня) і споживчі кредити (6 серпня). З 4-го по 6 серпня також оголошуватимуться різні статистичні дані про стан ринку праці з США, найважливішим веред яких буде звіт про безробіття, оголошення якого буде в п'ятницю.
З точки зору українського ринку, то минулого тижня найважливішою подією було рішення Ради Директорів IMF про виділення Україні кредиту stand-by. Оголошення про позитивне рішення підняло індекс UX на 3,5% на сесії в четвер (29 липня). В цілому ж за тиждень ринок піднявся на 5% і на 10.7% за липень.
Серед індивідуальних компаній, найкращий результат за тиждень показали акції Стиролу, котирування по яких зросли на 32%. Кращі результати, серед ліквідних акцій, за результатами місяця показали Турбоатом (+22%), Райффайзен Банк Аваль (+21%) і Укрнафта (21%).
В плані інформаційного наповнення, то цей тиждень в Україні буде доволі беззмістовним. В п'ятницю вийдуть дані щодо інфляції за липень. Також оповістять виробничу статистику по виробниках металургійного сектора і попередню статистику по банківському сектору. В цілому ж ми чекаємо повернення до ситуації, коли український ринок буде чутливішим до подій, що відбуваються на зовнішніх ринках, ніж до внутрішніх українських подій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас