Неофіційні дані: ВР має намір продати мережу АЗС у Німеччині за 2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неофіційні дані: ВР має намір продати мережу АЗС у Німеччині за 2 млрд євро

Енергетика
306
За неофіційними даними, британська BP планує продати свою мережу автозаправних станцій Aral у Німеччині. Можлива сума операції - 2 млрд євро (2,6 млрд дол.), передає Reuters із посиланням на німецькі ЗМІ. Передбачуваними покупцями називаються французькі Total, російська "Роснефть" і мережа незалежних АЗС Avia. Коментарів від представників BP відносно цієї інформації доки не надходило.
За кілька днів до цього виконавчий директор ТНК-bp Віктор Вексельберг заявив, що BP запропонувала російській компанії викупити її активи у Венесуелі. За даними лондонських ЗМІ, BP може продати ТНК-bp міноритарні пакети в двох СП із розвідки і видобутку нафти з венесуельською держкомпанією Petroleos de Venezuela. Можлива сума операції - 1 млрд дол. Представник BP назвав ці повідомлення "чутками і спекуляціями".
Нагадаємо, 27 липня ц.р. BP оголосила про плани продати активи на суму до 30 млрд дол. протягом найближчих 18 місяців. Компанії потрібні кошти, аби компенсувати витрати, пов'язані з ліквідацією розливу нафти в Мексиканській затоці. За підсумками II кварталу 2010 р. BP зафіксувала рекордні для Великобританії чисті збитки в розмірі близько 17 млрд дол., оскільки була вимушена зарезервувати 32 млрд дол. на покриття витрат у зв'язку з нафтовою катастрофою біля берегів США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас