Медведєв змінив правила гри на біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв змінив правила гри на біржі

721
Президент Росії змінив правила біржової гри. Дмитро Медведєв підписав закон про інсайд, в рамках якого ФСФР і правоохоронних органів зможуть карати за поширення закритої інформації, яка може вплинути на біржові торги, повідомляють Вести.
Закон набуде чинності через півроку. Порушники закону можуть бути оштрафовані на суму до 1 млн. рублів і навіть позбавлені свободи на строк до 6 років. Хоча застосування кримінального покарання відкладене на три роки.
Обговорення цього закону тривало більше 10 років. До ухвалення закону Росію підштовхнуло створення в країні міжнародного фінансового центру. Очікується, що зрозуміліші правила гри залучать більше іноземних інвесторів.
Голова ради директорів МДМ-банку Олег Вьюгін заявив, що завдяки ухваленню цього закону російський ринок акцій можна вважати регульованим. "Це означає, що всі типи інституційних інвесторів, включаючи пенсійні фонди, можуть купувати в Росії звичайні акції, що підніме ліквідність ринку, зробить його об'ємнішим і важливішим", - заявив він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас