У Болгарії борються із "сірою" економікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Болгарії борються із "сірою" економікою

614
Тепер всі види "трудових винагород" у Болгарії виплачуватимуться через банки за безготівковим розрахунком. На думку уряду, цей захід стане черговим кроків у боротьбі з "сірою" економікою, котра процвітає в країні. Про це було заявлено на нараді глав болгарських синдикатів з представниками уряду, повідомляє BNR.
За словами керівника Національного податкового агентства Красиміра Стефанова, саме приховані фінанси фірм є базою зарплат "в конвертах", які проходять повз офіційні звіти.
Податкове агентство наполягає на законодавчій забороні готівкових розрахунків сумами, що перевищують 5000 левів (2500 євро). Всі гроші, що перевищують цей обсяг, повинні в обов'язково порядку переводитися через банк. Ще одним заходом із боротьби з неврахованими фінансовими потоками в країні є приєднання всіх касових апаратів, що діють в країні, з комп'ютерною системою Податкового агентства.
Також передбачається вводити так звані ревізії за аналогією, тобто у випадках, коли два субьекта ринку з однаковим предметом діяльності і що знаходяться на одній території мають істотну різницю в доходах.
Конкретний список заходів із подолання "сірого" сектора в болгарській економіці буде остаточно прийнято на наступному засіданні представників торговельних синдикатів і уряду, яке відбудеться вже наступного тижня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас