Кабмін схвалив будівництво залізниці між Києвом та аеропортом "Бориспіль" до 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив будівництво залізниці між Києвом та аеропортом "Бориспіль" до 2013 р.

Казна та Політика
490
Кабінет Міністрів схвалив будівництво залізниці між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль" (Київська область) в 2010-2012 роках. Про це говориться у розпорядженні Кабміну №1567 від 28 липня.
Виконання функцій замовника з реалізації проекту покладається на аеропорт "Бориспіль".
Разробка техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проекту вестиметься за кошти аеропорту і має бути завершена до грудня.
Міністерству економіки, Міністерству фінансів і Міністерству транспорту і зв'язку пропонується при узгодженні ТЕО розглянути можливість надання державних гарантій на отримання аеропортом кредиту для реалізації проекту.
Київській обласній державній адміністрації, Мінтрансзв'язку , Державному комітету із земельних ресурсів і аеропорту "Бориспіль" доручено вирішити питання про виділення земельних ділянок для будівництва залізниці.
Як повідомлялося, за даними прем'єр-міністра Миколи Азарова, після здачі терміналу D в аеропорту "Бориспіль" очікується збільшення пасажиропотоку до 8 млн. осіб на рік, у зв'язку з чим виникає проблема будівництва додаткової злітно-посадочної смуги і залізничного повідомлення між Києвом і аеропортом.
В лютому 2009 року Мінтрансзв'язку змінило замовника будівництва залізничної колії "Київ - Бориспіль" з аеропорту "Бориспіль" на Південно-Західну залізницю.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас