Мінтрансзв'язку затвердило нові правила сертифікації авіаперевізників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтрансзв'язку затвердило нові правила сертифікації авіаперевізників

133
Міністерство транспорту і зв'язку затвердило нові правила сертифікації експлуатантів повітряних суден в Україні. Відповідне рішення закріплене наказом Мінтрансзв'язку №430 від 5 липня.
Нові правила передбачають закріплення за кожною авіакомпанією відповідального за сертифікацію інспектора, який організовує роз'яснювальну роботу і подальший процес сертифікації і нагляду за діяльністю експлуатанта.
За документом, всі служби, підрозділи і представництва авіакомпанії в Україні і за кордоном підлягають перевірці з метою визначення відповідності вимогам нормативно-правових актів, кваліфікації і професійної підготовки персоналу, наявності в достатній кількості приміщень, устаткування і засобів для вирішення поставлених завдань.
Нові правила також дають інспекторові право припиняти виліт літака до усунення критичних недоліків, що впливають на безпеку польотів.
В документі також сказано, що глава Державіаадміністрації має право припинити дію сертифікату експлуатанта, якщо компанія не виконує польоти більше трьох місяців, володіє протягом трьох місяців лише одним повітряним судном, що має сертифікат льотної придатності, перешкоджає проведенню аудитів таінспекцій з боку влади, має заборгованість із страхових платежів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас