У Києві викрито службовців будівельної компанії, які привласнили 8 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрито службовців будівельної компанії, які привласнили 8 млн грн

Кримінал
727
У Києві працівники Антикорупційного бюро Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України викрили службових осіб однієї з будівельних компаній та столичного комунального підприємства, які уклали між собою договір підряду на будівництво інформаційно-аналітичного центру "Безпечна столиця". На створення центру місцевий бюджет мав виділити понад 23,5 млн грн, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Отримавши у 2009 р. 9 млн 113 тис. грн бюджетних коштів, службовці перерахували майже 1 млн грн на оплату будівельно-монтажних робіт та придбання обладнання для новобудови. Решту - понад 8 млн грн бюджетних коштів службовці будівельної компанії, маскуючи виконанням субпідрядних робіт, спрямували на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та привласнили.
За даним фактом Слідчим управлінням ГУБОЗ МВС України порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас