Coface має намір до кінця року почати роботу як перше міжнародне рейтингове агентство в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coface має намір до кінця року почати роботу як перше міжнародне рейтингове агентство в Європі

229
Французька страхова компанія Coface має намір до кінця року почати роботу як перше міжнародне рейтингове агентство в Європі, передає РБК Daily. Coface буде працювати за іншою схемою, ніж Moody's, Standard & Poor's і Fitch: за рейтинги будуть платити не тільки компанії, але і користувачі.
Згідно із заявою Coface, в цьому місяці компанія подала заявку європейського органу нагляду за цінними паперами CESR на отримання дозволу працювати як рейтингове агентство в десяти європейських країнах: Німеччині, Франції, Великобританії, Італії, Іспанії, Португалії, Бельгії, Нідерландах, Чехії та Польщі. "Цей крок означає, що ми дотримуємося вимог політиків про створення альтернативи трьох великим агентствам", - заявив глава Coface в Німеччині Франц Мішель.
Нагадаємо, ідея розвитку французького страховика як європейського агентства почала активно розроблятися близько півтора роки тому, а переговори з CESR стартували вже в першому півріччі 2010 р. Криза підштовхнула компанію до більш активних дій у цьому напрямку, оскільки європейські політики і глави центробанків, незадоволені монополією "великої трійки" із США, активно критикували американські агентства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас