Тігіпко: Україна й Іран будуть співпрацювати в нафто- і газодобувній галузях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна й Іран будуть співпрацювати в нафто- і газодобувній галузях

320
"Українсько-іранські економічні відносини дуже важливі для обох країн. Зокрема, в розвитку співпраці зацікавлені вітчизняні нафто- і газодобувна галузі, а також літакобудування", - таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Акбаром Гасемі-Аліабаді.
Сторони обговорили питання двосторонньої торгівлі і науково-технічної співпраці. С.Тігіпко підкреслив, що після торішнього спаду двостороння торгівля почала відновлюватися швидкими темпами. Так, український експорт до Ірану з початку року зріс більш ніж на 40%, а імпорт - на більше 60%.
"На Близькому Сході Іран є одним з ключових торгівельних партнерів України. Важливо, що значну частку українського експорту до Ірану становить високотехнологічна продукція машинобудування", - відзначив чиновник. С.Тігіпко підкреслив про великий потенціал співпраці в області літакобудування. Як відомо, Іран вже виробляє і експлуатує літаки Ан-140, є зацікавленість іранської сторони в купівлі та ліцензійному складанні Ан-148.
"Також є взаємна зацікавленість в співпраці в нафто- і газодобуванні. Іран володіє великими покладами цих корисних копалини, а Україна - багатолітнім досвідом і технологіями. Обидві сторони налаштовані на взаємовигідну співпрацю", - відзначив С.Тігіпко.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас