Білорусь і РФ пропонують Казахстану спільну тарифну політику залізничних перевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь і РФ пропонують Казахстану спільну тарифну політику залізничних перевезень

85
Білорусь і Росія пропонують Казахстану спільну тарифну політику на вантажоперевезення залізничним транспортом в Митному союзі, повідомив начальник Білоруської залізниці (БЗ) Анатолій Сивак на прес-конференції в Мінську.
"В Митному союзі єдиний підхід з тарифів ще тільки формується", - сказав А.Сивак, вказавши на наявність відповідної робочої групи.
При цьому він нагадав, що в даний час Білорусь і Росія проводять погоджену тарифну політику. "При перевезеннях з Росії до Білорусі і з Білорусі до Росії застосовується російський тариф 10,01. Ми запропонували Казахстану приєднатися до цієї формули", - сказав глава БЗ, зазначивши, що Казахстан вивчає це питання.
А.Сивак вважає, що початок повноформатної роботи Митного союзу прискорить процес вироблення єдиних підходів в тарифній політиці. В той же час, за його словами, поки не вирішено, чи приєднається Казахстан до механізму, створеного на базі російського тарифу, або буде розроблена нова формула. На його думку, логічніше буде приєднатися до виробленого механізму, оскільки на створення нового потрібен час.
Начальник БЗ зазначив, що в даний час ситуація з вантажними перевезеннями значно відрізняється від докризових років.
"Тоді головною проблемою був брак рухомого складу, а сьогодні - брак вантажу. За нього потрібно боротися, і боротьба полягає в тарифах", - сказав він. А.Сивак підкреслив, що "для залучення додаткових вантажопотоків по окремих вантажах ми зменшуємо тариф на 70%".
Він також прокоментував білорусько-українські домовленості про транспортування до Білорусії венесуельської нафти з порту Одеси. За словами А.Сивака, "тариф на транспортування нафти встановлений однаковий - як на території України, так і на території Білорусі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас