У Великобританії відмінять обов'язковий вихід на пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії відмінять обов'язковий вихід на пенсію

440
Уряд Великобританії планує відмінити обов'язковий вихід на пенсію. Про це пише газета The Guardian. Зараз після досягнення 65 років британці повинні виходити на пенсію, якщо не отримають окремого дозволу у працедавця на продовження трудової діяльності.
Передбачається, що відміна обов'язкового виходу на пенсію буде введена з квітня 2011 року, передає Sky News. Для деяких професій, наприклад, поліцейських або авіадиспетчерів, будуть введені виключення. Згодом, як пише The Guardian, уряд країни має намір підвищити пенсійний вік до 66 років.
Ще в січні поточного року в урядовій Комісії з рівності і прав людини заявили, що британців не можна примушувати виходити на пенсію лише тому, що вони досягли певного віку. Крім того, чиновники зазначили, що якби пенсіонери отримали можливість працювати на півтора роки більше, вони б змогли зберегти для країни до 15 мільярдів фунтів стерлінгів, знизивши тим самим розмір держборгу і навантаження на бюджет.
Останнім часом кілька європейських держав, у тому числі Франція, Німеччина, Іспанія і Італія, вирішили збільшити пенсійний вік, аби зменшити витрати бюджету в умовах кризи. Так, в середині липня французький уряд схвалив законопроект, відповідно до якого пенсійний вік в країні буде підвищено з 60 до 62 років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас