Точка зору: Державі не слід змінювати строки переходу на нові стандарти якості палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Державі не слід змінювати строки переходу на нові стандарти якості палива

Енергетика
209
Державі не слід змінювати терміни переходу на нові стандарти якості нафтопродуктів, вважає директор департаменту з якості компанії "Паралелі" Олександр Тітов.
"Крім того, необхідно чітко визначити перехідний період, впродовж якого потрібно реалізувати в 2011 році нафтопродукти, вироблені за старими стандартами і регламентами. Наприклад, можна встановити термін до 31 травня 2011 року", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
В іншому випадку, за словами О.Тітова, паливо, вироблене до кінця 2010 року, реалізовуватиметься аж до закінчення його гарантійного терміну, тобто до 31 грудня 2014 року для бензину, і до 31 грудня 2016 року - для дизельного палива.
Як повідомлялося, з 1 січня 2011 року українські НПЗ повинні перейти на стандарти виробництва нафтопродуктів, які відповідають вимогам Євро-4 і Євро-5.
Про готовність з початку 2011 року розпочати випуск євробензинів заявили Одеський, Кременчуцький і Лісичанський НПЗ.
Водночас Український науково-дослідний інститут нафтопереробної промисловості "МАСМА" заявив про неготовність до переходу на стандарт якості нафтопродуктів Євро-4 аж до 2012 року.
Компанія "Паралель" - крупний роздрібний оператор нафтопродуктів в східному регіоні України. Мережа АЗС і АЗК "Паралелі" налічує 73 ед. у восьми регіонах України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас