ФДМ дозволив не віддавати росіянам півмільярда за "Луганськтепловоз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ дозволив не віддавати росіянам півмільярда за "Луганськтепловоз"

Казна та Політика
508
Фонд держмайна не повинен виплачувати "Брянському машзаводу" доларовий еквівалент суми, заплаченої в 2007 році. Це виходить з рішення Київського апеляційного господарського суду.
Таким чином, апеляційний суд за зверненням Фонду держмайна відмінив постанову Господарського суду Києва від 1 квітня 2010.
Як відомо, за тим рішенням Господарського суду Україна повинна повернути "Брянському машзаводу" не 292,5 мільйона гривень, а еквівалент 58 мільйонів доларів, що в даний час складає більше 450 мільйонів.
І саме на рішення Господарського суду Києва від 1 квітня, яке тепер скасоване, посилався Кабмін в своїй постанові від 21 липня, де доручав Фонду держмайна укласти мирову з росіянами, які при повторній приватизації "Луганськтепловозу" в червні 2010-го купили завод за 410 мільйонів гривень.
Таким чином, в постанові Кабміну від 21 липня тепер міститься посилання на рішення суду, яке не має законної сили.
У Фонді держмайна доки не коментують, як бути в такій ситуації, коли доручення уряду суперечать обставинам на даний момент.
За договором купівлі-продажу "Луганськтепловозу" від 29 червня 2010, "Брянський машзавод" повинен був протягом місяця перерахувати першу половину 410 мільйонів гривень вартості заводу при повторній приватизації.
Месячний термін закінчився і росіяни не внесли першу половину вартості підприємства, таким чином порушивши умови договору купівлі-продажу.
Росіяни гроші не платили, сподіваючись провести взаємозалік зобов'язань, як це і передбачала постанова уряду.
Однак тепер, після рішення Київського апеляційного господарського суду за середу, Україна більше не має боргу перед "Брянським машзаводом" у 450 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас