Toyota відкликала ще 412 тисяч автомобілів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota відкликала ще 412 тисяч автомобілів у США

396
Американський підрозділ концерну Toyota оголосив про відкликання 412 тис. автомобілів Toyota і Lexus в США. Необхідність в проведенні сервісної кампанії викликана можливістю виникнення проблем з механізмом рульового колеса.
На відміну від попередніх відкликань, ініційованих Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху США (NHTSA), цього разу японський концерн вирішив не чекати чергової вимоги американських уряду про проведення акції і почати сервісну кампанію самостійно. Як були виявлені несправності - чи були це скарги власників або дефект був виявлений самою компанією - не уточнюється.
Компанія Toyota настійно рекомендувала привезти свій автомобіль до сервісних центрів американським власникам 373 тис. Toyota Avalon 2000-2004 модельні роки і 39 тис. Lexus LX470 2003-2007 модельного року. Чи будуть відкликати ці машини в інших країнах, не повідомляється.
Причини, з яких відкликають автомобілі, в Toyota і Lexus різні. Так, в автомобілі Avalon некоректно працює блокування керма, яке може мимоволі включитися на деякий час, якщо при повороті управо автомобіль відчуває значні бічні перевантаження. У моделі Lexus LX470 проблеми можуть виникнути з пружинною шайбою в рульовому колесі, яка може вилітати при навантаженні на передні колеса, наприклад, при проїзді ями.
На початку липня за результатами розслідування NHTSA відкликало 270 тис. машин Lexus і Toyota по всьому світу через дефект двигунів. Раніше Lexus припинив продажі нового гібридв HS 250h, а також відкликав 17 тисяч вже проданих машин через несправність бензобаку, яка могла б призвести до витоку палива.
Крім того, в даний час Toyota проводить сервісну кампанію із усунення дефекту педалі газу на дев'яти мільйонах автомобілів, які підпали під відкликання по всьому світу в кінці 2009 - початку 2010 років. На початок липня фахівці концерну перевірили і відремонтували більше чотирьох мільйонів машин.
Після масових відкликань автомобілів японський концерн прийняв рішення у найближчі два роки розширити штат інженерів-випробувальників і збільшити час розробки автомобілів, що має підвищити їх якість.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас