Експерт: Вступ України до Європейського енергетичного співтовариства унеможливить об'єднання "Нафтогазу України" і "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вступ України до Європейського енергетичного співтовариства унеможливить об'єднання "Нафтогазу України" і "Газпрому"

Енергетика
235
Вступ України до Європейського енергетичного співтовариства унеможливить об'єднання НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром". Про це сказав незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут.
"Якщо Україна продовжить реформування свого газового сектора, то можливого об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому", про яке говорив Володимир Путін, не буде", - сказав він.
При цьому він нагадав слова глави Російського газового товариства Валерія Язєва, що в разі входження України до Європейського енергетичного співтовариству і адаптації свого законодавства до норм ЄС, можливості об'єднання НАК "Нафтогаз України" і "Газпрому" не буде.
Нагадаємо, 28 липня Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим повідомив, що Україна через півроку стане членом Європейського енергетичного співтовариства.
Як повідомлялося, 18 грудня 2009 року Рада міністрів Європейського Союзу одноголосно схвалила приєднання України до Угоди про Енергетичне співтовариство.
Зазначимо, наприкінці квітня голова уряду РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим запропонував об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас