Fitch Ratings знизило кредитний борговий рейтинг В'єтнаму в іноземній та місцевій валютах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch Ratings знизило кредитний борговий рейтинг В'єтнаму в іноземній та місцевій валютах

214
Борговий рейтинг В'єтнаму було знижено міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings на тлі заклопотаності з приводу "непослідовної" економічної політики країни, а також зниження валютних резервів і слабкості банківської системи.
Довгострокові боргові рейтинги В'єтнаму в іноземній і місцевій валюті були знижені в четвер до рівня B+ з BB-, прогноз "стабільний". Новий рейтинг знаходиться на 4 рівні нижче за інвестиційний рівень.
Fitch відзначило, що дефіцит бюджету країни залишатиметься на високому рівні в 7,6% від валового внутрішнього продукту в 2010 р., а уряд фінансуватиме його за рахунок випуску валютних облігацій на тлі дефіциту рахунку поточних операцій.
Міжнародний валютний фонд минулого місяця заявив, що валютні резерви В'єтнаму зменшились до рівня, що забезпечує повне фінансування імпорту протягом 7 тижнів імпорту. У грудні 2009 р. цей показник складав 2,5 місяця.
Курс в'єтнамської валюти відносно долара США впав цього року на 3,2%.
Уряд В'єтнаму закликав банки знизити кредитні ставки для зміцнення економіки, не дивлячись на зростання інфляції. Споживчі ціни збільшились на 8,19% в липні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас