Столичне КРУ виявило фінансові порушення в роботі іпотечного центру Києва на суму понад 2,5 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичне КРУ виявило фінансові порушення в роботі іпотечного центру Києва на суму понад 2,5 млн грн.

Нерухомість
359
Контрольно-ревізійне управління Києва виявило фінансові порушення на суму понад 2,5 млн грн. в роботі столичного іпотечного центру. Як повідомили в прес-службі КРУ в м. Києві, порушення були виявлені за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності Іпотечного центру в м. Києві і Київській області Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву". Зокрема, за період з 1 липня 2008 по 1 червня 2010 року виявлено порушень на 2,51 млн. грн.
Як з'ясували ревізори, порушуючи постанову Кабінету міністрів України від 29.05.2001 № 584 "Про порядок надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям і самотнім молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла", при розірванні кредитних і інвестиційних договорів забудовники і страхові компанії не повернули на особові рахунки позичальників 2,06 млн. гривень, що призвело до того, що Іпотечний центр не перерахував вказані кошти до державного бюджету.
Також державним бюджетом недоотримано від позичальників 3,8 тис. грн. пені за прострочені платежі. А через те, що в бухгалтерському обліку несвоєчасно відображалися суми сплати відсотків по кредитах, була занижена кредиторська заборгованість на 409,7 тис. грн. Крім того, ревізори виявили, що співробітники Центру недоотримали 35,46 тис. грн. заробітної плати, 0,51 тис. грн. відпускних, 0,7 тис. грн. допомоги.
За результатами контрольного заходу одну посадову особу притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП.
Матеріали ревізії передані в Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України в Київській області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас