Аналітики вважають, що кошти МВФ дозволять "залатати діри" в державному бюджеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики вважають, що кошти МВФ дозволять "залатати діри" в державному бюджеті

439
Аналітики компанії Foyil Securities вважають новину про кредит МВФ позитивною для України, хоча рішення Фонду відповідає чеканням ринку. Кредитні кошти дозволять українському уряду "залатати діри" в державному бюджеті (хоча Президент Віктор Янукович і Прем'єр Микола Азаров стверджують, що кошти МВФ не будуть використані для цих цілей), надати підтримку українській банківській системі і вселити впевненість іноземним кредиторам і інвесторам.
"Ми чекаємо, що другий транш від МВФ надійде не раніше середини жовтня, коли в країні почнеться опалювальний сезон і коли очікується підвищення тарифів на природний газ для населення на 50%, що було однією з основних умов МВФ для надання кредиту", - відзначає директор аналітичного департаменту Foyil Securities Агшин Мірзазаде.
Як повідомлялося, рада директорів Міжнародного валютного фонду 28 липня прийняла рішення про виділення Україні кредиту на загальну суму 10 млрд. СПЗ (спеціальні права запозичення, 15,15 млрд. доларів) протягом найближчих 2,5 років в рамках нової програми stand by. У тому числі Україна відразу отримає 1,25 млрд. СПЗ (1,89 млрд. доларів).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас