МінАПК: Імпортні продукти не витіснять вітчизняні з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінАПК: Імпортні продукти не витіснять вітчизняні з ринку

Аграрний ринок
298
Навряд чи через нову угоду з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі якихось українських товарів на ринку буде менше. Таку впевненість висловив в ефірі одного з українських телеканалів міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.
За його словами, МінАПК зайняло чітку позицію стосово угоди про зону вільної торгівлі - ще при вступі до СОТ було підписано угоду щодо зменшення мита до 10%, і на цьому потрібно зупинитися.
Він також не вірить, що імпортні товари витіснять вітчизняні з ринку. "Український споживач проявляє справжній національний егоїзм стосовно продуктів споживання. Український споживач звикся, і все більше споживає продуктів, створених на території нашої країни", - підкреслив М.Присяжнюк.
Він визнав також проблему зі зберіганням наших продуктів, але відзначив, що будуватимуться склади для зберігання товарів, тому проблема буде вирішена. "Планується будівництво складів для зберігання овочів і фруктів і відпрацьовується інформаційна програма, яка на рівні сільських громад дозволить визначати, скільки потрібно наступного року продукції. Таким чином, ми досягнемо тієї кількості і якості, яка необхідна для українського споживача, який зможе конкурувати з імпортними продуктами", - сказав М.Присяжнюк.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас