Тігіпко: Рішення МВФ про кредит Україні говорить про міжнародну підтримку курсу реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Рішення МВФ про кредит Україні говорить про міжнародну підтримку курсу реформ

399
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко переконаний, що кредит Міжнародного валютного фонду посприяє підвищенню міжнародного суверенного рейтингу України, зростанню іноземних інвестицій.
"Програма співпраці з МВФ сприятиме підвищенню міжнародного суверенного рейтингу України, що, у свою чергу, призведе до збільшення іноземних інвестицій в економіку нашої держави", - цитує С.Тігіпка прес-служба Кабінету міністрів
За словами С.Тігіпка, "те, що Рада директорів МВФ одноголосно затвердила нову програму stand by для України в розмірі $15,5 млрд, свідчить про підтримку міжнародним співтовариством курсу реформ, спрямованих на економічне зростання нашої держави і підвищення добробуту українців".
Відновлення співпраці з МВФ, відзначив віце-прем'єр, відкриває перед Україною нові можливості економічного зростання і поліпшення іміджу України на міжнародній арені.
С.Тігіпко висловив думку, що одностайність у прийнятті рішення є окремим випадком при затвердженні фінансових програм МВФ, частина яких направлена на бюджетне фінансування.
Віце-прем'єр також відзначив, що Україна виконала всі вимоги МВФ, довівши реалістичність прибуткової частини бюджету і упроваджуючи реальні реформи, які підвищать конкурентоспроможність України на міжнародних ринках і сприятимуть зростанню добробуту українців.
Віце-прем'єр-міністр відзначив, що нова програма з МВФ у розмірі $15,15 млрд. дол. розрахована на 2,5 роки. Перший транш, який Україна чекає отримати вже в самі найближчі дні, складе $1,89 млрд. і буде направлений на збільшення золотовалютних резервів Нацбанку і часткове покриття дефіциту бюджету цього року.
Отримання другого траншу кредиту МВФ заплановане на кінець грудня поточного року. "Відповідно до умов програми співпраці Україна отримає $2 млрд. на покриття дефіциту бюджету 2010 року, але вже з наступного року всі без винятку кошти будуть направлені на поповнення золотовалютних резервів Національного банку України. Це дозволить перш за все стабілізувати національну валюту і стане хорошою заставою для подальшого розвитку фінансового сектора держави", - відзначив С.Тігіпко.
Віце-прем'єр переконаний, що відновлення співпраці з Фондом дасть важливий позитивний сигнал міжнародним інвесторам і дозволить залучати кошти інших міжнародних фінансових інститутів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас