Білорусь готова продавати зерно Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь готова продавати зерно Росії

Аграрний ринок
269
Президент Республіки Білорусі Олександр Лукашенко упевнений, що Росія звернеться до нього з проханням продати зерно, оскільки російські урожаї попалила спека.
Заступник міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Василь Павловський заявив у Мінську, що "якщо від Росії надійде пропозиція про закупівлю білоруського зерна, вона обов'язково буде розглянута в міністерстві". "Проте поки що до нас ніхто не звертався", - сказав заступник міністра.
Як повідомлялося, в Росії аномальна літня спека може викликати зростання цін на продовольство восени, в тому числі на хліб.
За даними Мінсільгоспу РФ, через засуху загинули посіви на 9,6 млн га. Це п'ята частина посівних земель (48 млн га), заявляв президент Зернового союзу Олександр Злочевський. Зерно може подорожчати в 1,2-2 рази в порівнянні з 2009 роком, вважає президент Національного союзу зерновиробників Павло Скуріхін.
Татарстан, який останні 10 років збирав по 3-4 млн тонн зерна, цього року збере не більше 1 млн тонн. Президент республіки Рустам Мінніханов звернувся до прем'єра Володимира Путіна з проханням виділити 1 млн тонн зерна з інтервенційного фонду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас