Посилення юаня не допоможе США звузити торгівельний дефіцит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посилення юаня не допоможе США звузити торгівельний дефіцит

Валюта
327
Рішення Китаю дозволити своїй валюті посилитися проти американського долара не допоможе США звузити їх торгівельний дефіцит, оскільки посилення юаня не є істотним. Таку думку наводить Федеральний резервний банк Клівленда.
Юань додав 0,7% проти долара США з 19 червня, коли влада Китаю відійшла від прив'язки юаня до долара. Дефіцит торгівельного балансу США з Китаєм зріс в травні до $22,3 млрд, що стало найбільшим дефіцитом з жовтня минулого року.
"Посилення юаня повинне підвищити ціну китайських товарах в доларах і понизити ціну американських товарів в юанях, і тим самим забезпечити зниження дефіциту торгівельного балансу з Китаєм", - пише Оуен Хампейдж, старший економіст ФРБ-Клівленд в статті, опублікованій на сайті банку. - "Проте, доти, доки обмінний курс істотно не зміниться, зростання юаня не надасть помітного ефекту".
Законодавча влада США закликала владу Китаю дозволити зрости юаню ще сильніше, вказуючи на те, що китайська влада штучно утримує курс юаня на його нинішньому рівні з метою підтримки своїх експортерів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас