BP може продати ТНК-ВР свої венесуельські активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP може продати ТНК-ВР свої венесуельські активи

Енергетика
278
Британська BP, яка змушена розлучитися з низкою активів для того, щоб профінансувати ліквідацію наслідків аварії в Мексиканській затоці, може продати ТНК-ВР частки в проектах у Венесуелі.
Як повідомив агентству Bloomberg віце-президент державної нафтової компанії Венесуели PDVSA Еулогіо дель Піно, про таку можливість BP повідомила в листі.
Щоб почати формальні переговори про продаж активів у Венесуелі, BP повинна отримати на це згоду держави, додав представник PDVSA.
Йдеться про 16,66%-ну участь у Petromonagas (добуває 110 тис. барелів нафти на день, контролюється PDVSA – ред.) і міноритарних частках в двох інших проектах, сказав Е.дель Піно.
Окрім долі в Petromonagas, BP у Венесуелі володіє міноритарними пакетами в проектах Petroperija і Boqueron.
BP планує продати активи на $25-30 млрд в найближчі півтора роки.
ТНК-ВР - учасник створеного в кінці 2008 року п'ятьма російськими нафтокомпаніями для роботи у Венесуелі Національного нафтового консорціуму (ННК).
В 2008 році саме розбіжності з питання про міжнародну експансію ТНК-ВР, у тому числі у Венесуелі, стали однією з причин конфлікту між BP і російськими акціонерами СП. Конфлікт закінчився відставкою з поста гендиректора ТНК-ВР ставленика BP Роберта Дадлі. Після від'їзду з Росії він займався бізнесом BP в Південній і Північній Америці і в Азії, а зараз керує операцією по усуненню наслідків аварії в Мексиканській затоці. З 1 жовтня Р.Дадлі очолить BP.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас