Держспоживстандарт не хоче переглядати стандарти на зерно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспоживстандарт не хоче переглядати стандарти на зерно

Аграрний ринок
154
Держкомітет України з питань технічного регулювання і споживчої політики (Держспоживстандарт) вважає, що змінювати державні стандарти на зерно Україні немає необхідності.
"Вносити зміни до стандарту на зерно через погані погодні умови не обов'язково, оскільки питання реалізації сільськогосподарської продукції з відхиленням від вимог стандартів на сьогодні врегульовані відповідним декретом Кабінету міністрів", - цитує директора департаменту стандартизації і метрології Держспоживстандарту Андрія Нелепова прес-служба відомства.
За цим декретом, уряд може надати дозвіл купувати до державного резерву сільськогосподарську продукцію з відхиленнями від вимог стандартів.
"Таким чином, Міністерству аграрної політики доцільно розробити і представити на затвердження Кабінету міністрів відповідне розпорядження про дозвіл купувати пшеницю в 2010-2011 маркетинговому році з відхиленням від вимог національного державного стандарту", - говориться в повідомленні.
Раніше Мінагрополітики повідомило, що розглядає питання можливої зміни стандартів на пшеницю через несприятливі для формування урожаю погодні умови.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас