Житло в Лондоні подорожчало напередодні Олімпіади-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло в Лондоні подорожчало напередодні Олімпіади-2012

Нерухомість
220
Вартість житлової нерухомості в східних районах Лондона, котрі знаходять у безпосередній близькості до місця проведення Олімпійських ігор 2012 року, піднялася за останні п'ять років більш ніж на чверть.
При цьому в таких районах Лондона, як Homerton і Shoreditch, ціни на житло зросли на 69% і 53% відповідно, пише британська газета The Telegraph.
Середні ціни по країні збільшилися за останні п'ять років лише на 20%. "Перші переможці Олімпійських ігор визначились вже за два роки до їх старту - це ті, хто володіє нерухомістю поблизу території, в яку передбачається вкласти 9,3 мільярда фунтів", - пише газета.
Як пояснюється в матеріалі, зростання цін на нерухомість в "олімпійському" районі викликане інтересом, що збільшився, до неї як з боку інвесторів, так і тих, хто має намір купити житло для себе. "Поліпшення інфраструктури і транспортних зв'язків в східному Лондоні напередодні Олімпіади може ще більше підштовхнути ціни", - наголошується в матеріалі.
"До старту Олімпійських ігор в Лондоні залишається рівно два роки. Ігри ХХХ літньої Олімпіади пройдуть в британській столиці з 27 липня по 12 серпня 2012 року, а з 29 серпня по 9 вересня Лондон прийматиме змагання паралімпійців", - уточнює газета.
За даними, спорудження і здача в експлуатацію олімпійських об'єктів йде за графіком, частенько навіть з випередженням, не дивлячись на те, що політика скорочення державних витрат не обійшла і олімпійський бюджет, який зменшиться на 27 мільйонів фунтів стерлінгів. Загальні витрати на проведення Ігор повинні скласти 9,3 мільярда фунтів.
Як повідомлялося раніше, ціни на житло класу люкс в центрі Лондона зростають удвічі швидше, ніж по Великобританії в цілому, оскільки ослаблення курсу фунта збільшує попит з боку іноземних інвесторів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас