Мінтіян: Входження України до ЄЕП неможливе без її участі у Митному союзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтіян: Входження України до ЄЕП неможливе без її участі у Митному союзі

189
Без участі України в Митному союзі Росії, Білорусі і Казахстану неможливе створення Єдиного економічного простору (ЄЕП) з цими країнами. Про це заявив заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян.
Він зазначив, що Митний союз є необхідним, після створення зони вільної торгівлі (ЗВТ), етапом інтеграції для створення ЄЕП.
В.Мунтіян підкреслив, що всього передбачається п'ять етапів інтеграції. У ЗВТ знімаються всі обмеження в торгівлі між країнами-учасницями, але з їх боку відносно третіх країн проводиться власна економічна політика. Другий етап - Митний союз.
"Це вищий рівень економічної інтеграції: відносно третіх країн вже не можна проводити свою власну зовнішньоекономічну політику, вона має бути спільною, погодженою між країнами ЗВТ", - пояснив В.Мунтіян.
"Третій етап - Єдиний економічний простір. Не пройшовши перший і другий етапи, вийти на третій ми не зможемо. А, як відомо, угода про ЄЕП ратифікована парламентами Білорусі, Казахстану, РФ і України ще в 2004 році", - зазначив В.Мунтіян.
Після формування ЄЕП, підкреслив заступник міністра, створюється економічний союз, а потім економічний і валютний союзи, тобто створюються наднаціональні органи. "Але таких далеких планів в України немає", - зазначив В.Мунтіян.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас