На російський берег виведено першу гілку газогону "Північний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На російський берег виведено першу гілку газогону "Північний потік"

Енергетика
505
Компанія Nord Stream вивела з моря на російський берег першу лінію нового газогону "Північний потік", який проходить від Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.
За повідомленням компанії-оператора, в ніч на середу гілку газопроводу була протягнуто на берег із судна Castoro Sei, що стало на якір приблизно в кілометрі від берегової лінії в бухті Портова у виборзькому районі. Труби були укладені в траншею, яка пізніше буде засипана до первинного рівня морського дня. Це захистить газопровід "Північний потік" від будь-яких зовнішніх дій, включаючи лід, течії і хвилі.
Другу гілку газопроводу буде протягнуто на російський берег через тиждень. Паралельно продовжується будівництво берегової ділянки трубопроводу довжиною 1,5 кілометра і наземних споруд. Що стосується іншого краю газопроводу, то на німецький берег його було протягнуто ще на початку липня, зазначає агентство DAPD.
Агентство нагадує, що газогоном "Північний потік" довжиною 1220 кілометрів газ прокачуватиметься від російського Виборга до німецького Грайфсвальда. Трубопровід повинен розпочати роботу в 2011 році. З 2012 року, коли буде завершено будівництво всіх додаткових ділянок, по "Північному потоку" щорічно прокачуватиметься до Європи до 55 мільярдів кубометрів газу для більш ніж 26 мільйонів споживачів.
Консорціум Nord Stream у складі "Газпрому", BASF Wintershall, E.ON Ruhrgas, нідерландського Gasunie і французького GDF виділив на реалізацію цього проекту 7,4 млрд євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас