Новицький: Україні не варто стабілізувати долар за рахунок коштів МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новицький: Україні не варто стабілізувати долар за рахунок коштів МВФ

Валюта
1905
Розподілення кредитів МВФ запропоноване українським урядом не є перспективно-корисним для України. Таку думку висловив заступник директора Інституту світової економіки і міжнародних відносин Валерій Новицький, коментуючи заяву віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігіпка про те, що 80% траншу МВФ піде на валютні резерви, а 20% на фінансування дефіциту бюджету.
"Це означає, що грошей від МВФ не потрібно було брати взагалі, ці кошти повинні працювати на економіку України, а не на стабілізацію долара", - зазначив експерт.
"Фактично і МВФ і США вигідно, аби країни використовували як резервну валюту долар США, і якщо він просто стабілізуватиме гривню, то це не матиме жодних позитивів для України", - додав він.
На думку Новицького, Україні слід думати не про стабільну гривню, а про те, яким чином витрачати наявні фінансові кошти.
"Гривня може бути не такою вже і стабільною, отже краще думати не про це, а про перспективи розвитку економіки, що вимагає м'якого ставлення до гривні, про значне інвестування, і вигідні умови кредитування малого бізнесу", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас