Уряд Великобританії виділив 67 млн дол на субсидії при купівлі електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Великобританії виділив 67 млн дол на субсидії при купівлі електромобілів

175
Британський коаліційний уряд погодився виділити 43 млн. фунтів стерлінгів ($67 млн.) протягом 18 місяців на субсидування покупок автомобілів, що працюють на електриці. Про це повідомив департамент транспорту країни.
Британські водії отримуватимуть до 5 тис. фунтів на покупку електромобілів, але не більше 25% від її вартості, в період з січня 2011 р. по березень 2012 р., заявив секретар міністерства Філіпп Хаммонд (Philip Hammond).
Сума, надана в середу, менше 250 млн. фунтів, обіцяних попереднім лейбористським урядом на 5-річний період, проте в міністерстві говорять, що кількість автомобілів, що субсидуються, не зменшиться.
За словами Хаммонда, ще до завершення 18-місячного періоду, програма субсидій буде знов переглянута.
На минулому тижні профільний комітет сенату США з енергетики і природних ресурсів схвалив законопроект про масштабну підтримку запровадження електричного транспорту. Документ передбачає виділення з державного бюджету США $3,9 млрд., які будуть витрачені на будівництво електричних "заправок", дослідницькі роботи і пільги автовласникам, які вирішили змінити звичний автомобіль на електрокар. Програма діятиме протягом 10 років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас