Служниця канадської церкви вибачилася за причастя собаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Служниця канадської церкви вибачилася за причастя собаки

322
Представниця англіканської церкви в Канаді преподобна Маргарет Рі була змушена попросити вибачення перед своїми прихожанам за те, що причастила пса.
"Якщо когось образили, образили або зачепили мої дії, я прошу вибачення", - заявила пастві служниця церкви.
Причастя собаки сталося близько місяця тому, коли пес по кличці Таппер і його господар Дональд Кіт стали новими прихожанами церкви святого Петра в Торонто.
Закінчивши обряд причастя Кіта, який прийшов у церкву разом з собакою, преподобна Рі пригостила Траппера облаткою і дала йому понюхати червоного вина. За словами господаря пса, під час обряду ніхто з прихожан не обурився, а деякі навіть посміхалися.
Проте, як з'ясувалося пізніше, вчинок преподобної Рі не сподобався одному з прихожан, який подав скаргу на служницю церкви в англіканську єпархію Торонто. Потім скарги на Рі почали приходити на електронну адресу церкви.
Пояснюючи свій вчинок, священослужительниця заявила, що не хотіла нікого образити і назвала обряд причастя собаки актом, що символізує приєднання до церкви нового прихожанина. Вона також розповіла, що окрім скарг, отримала і безліч листів, в яких віруючі виражали їй свою підтримку.
Дії Рі також виправдали і деякі представники її пастви.
"Ми всі божі створення. І якщо пес приходить в церкву, то він може розраховувати на участь у всіх релігійних обрядах", - відзначила прихожанка церкви святого Петра Сюзетт Мафуна.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас