Члени ради директорів МВФ не дійшли спільної думки відносно недооціненості юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени ради директорів МВФ не дійшли спільної думки відносно недооціненості юаня

Валюта
319
В Міжнародному валютному фонді думки директорів з приводу того чи недооцінений китайський юань розділились. Деякі члени Ради директорів МВФ вважають, що обмінний курс є заниженим, і грунтується на "сумнівних прогнозах" профіциту китайського рахунку поточних операцій. У своїй щорічній оцінці економіки країни МВФ повідомив, що зростання китайського ВВП, як очікується, залишиться стійким і перспективами високої інфляції можна нехтувати.
Юань виріс менш ніж на 1% відносно долара після того як 19 червня було прийнято рішення відмовитися від дворічної прив'язки до американської валюти. Китай тримав курс юаня стабільним на рівні близько 6,83 за долар в період між липнем 2008 р. і червнем 2010 р., дозволивши йому зміцнитися на 21% протягом попередніх трьох років. На 11.00 мск курс юаня складає 6,7792 за долар.
"Директори вітали недавнє рішення повернутися в режим керованого плаваючого валютного курсу, - говориться в офіційній заяві МВФ, оприлюдненій за підсумками засідання Ради. - Це рішення дозволить підвищити гнучкість центрального банку в питанні посилення монетарних умов".
Деякі з директорів МВФ вважають, що зміцнення юаня допоможе країні відновити рівновагу в рівнях зростання окремих секторів економіки, а інші вважають, що такі зміни вже відбуваються без додаткового втручання у валютну політику, але унаслідок вживання заходів, направлених на зростання внутрішнього вжитку.
У МВФ вважають, що уряду КНР слід вжити низку додаткових кроків зі стабілізації становища на ринку нерухомості країни. Фонд також підтримав поступове виведення стимулюючих заходів до 2012 р. і закликав використовувати ринкові інструменти, такі як вищі відсоткові ставки і резервні вимоги, для захисту банківських балансів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас