Єврокомісія: Україна спростила перехід свого кордону з європейськими країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Україна спростила перехід свого кордону з європейськими країнами

1362
Україна значно спростила перехід свого кордону з європейськими країнами. Про це заявив керівник групи експертів Європейської комісії, які досліджували ситуацію в рамках співробітництва ЄС з Україною в галузі інтеграції транспортної системи України до Транс-Європейської транспортної мережі (проект "ТЄМ-Т"), Лес Чізмен, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.
"Україна робить надзвичайно велику і результативну роботу з полегшення митного переходу та вантажоперевезень у порівнянні з сусідніми країнами", - наголосив експерт.
Зокрема, величезні черги на кордоні з Польщею чи Румунією, за словами Л.Чізмена, утворюються не з вини України. "Це проблема з іншої сторони - ці країни дуже педантичні і суттєво уповільнюють рух через кордон України", - сказав він.
За словами експертів, серед причин великих черг вантажівок, наприклад, з Польщі на в'їзд в Україну - на українському пункті пропуску на магістралі M-07, - прикордонна торгівля. Багато польських автомобілів регулярно перетинають кордон для купівлі пального, алкоголю та сигарет, які в Україні значно дешевші. Польські прикордонники проводять фізичні перевірки всіх автомобілів, щоб перешкодити потраплянню контрабанди в країну, що значно уповільнює весь процес обробки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас