У 2010 році в Білорусі може бути вперше зафіксований чистий відплив іноземного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010 році в Білорусі може бути вперше зафіксований чистий відплив іноземного капіталу

244
В Білорусі за підсумками 2010 року може бути вперше зафіксований чистий відплив іноземного капіталу. Про це заявив міністр економіки республіки Микола Снопков. "Ми вперше можемо зіткнутися з ситуацією перевищення вивозу доходів над надходженням прямих іноземних інвестицій", - попередив міністр.
За даними міністерства економіки, за перші п'ять місяців поточного року загальний обсяг іноземних інвестицій склав 978 мільйонів доларів - на 3 відсотки менше, ніж за аналогічний період 2009 року. "Слабкість зовнішньоторговельної позиції Білорусі негативно позначається на рахунку поточних операцій, розрив фінансування якого покривається за рахунок кредитів і позик", - цитує "Інтерфакс" слова Снопкова.
При цьому міністр економіки назвав одним з найважливіших завдань Білорусі "збільшення частки прямих іноземних інвестицій". Для цього, за його словами, необхідно розширити приватизацію держвласності.
Тим часом в 2010 році інфляція в країні, згідно з прогнозами білоруського уряду, не перевищить 10-процентну позначку, повідомляє агентство БЕЛТА. Прем'єр-міністр Білорусі Сергій Сидорський заявив, що за перші шість місяців поточного року показники інфляції склали 4,1 відсотка, що в 1,8 разу нижче, ніж в першому півріччі 2009 року.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас