ЄС завжди потребуватиме української "труби" - єврокомісар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС завжди потребуватиме української "труби" - єврокомісар

Енергетика
261
Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер упевнений, що в майбутньому Україна збереже свої позиції транзитера газу. Про це він сказав на брифінгу в Одесі.
"Україна є надійним сусідом і партнером в європейській енергетичній політиці ось вже впродовж багатьох десятиліть. Ми вважаємо також, що Україна як транзитна країна і в майбутньому матиме важливе транзитне значення для Європи", - сказав Еттінгер.
Єврокомісар також виявив підтримку зусиллям України у реформуванні газового ринку, зокрема схвалив прийняття Верховною радою закону про функціонування ринку природного газу.
Він також запевнив, що ЄС має намір брати активну участь в розвитку інфраструктури газового ринку України.
Еттінгер додав, що питання українського ринку газу, в тому числі транзитного потенціалу України, обговорюватимуться з владою під час його візиту до України 27-28 липня.
Нагадаємо, що Еттінгер прибув до України для зустрічей з владою 27 липня.
27 липня запланована його зустріч з міністром палива і енергетики Юрієм Бойком, 28 липня - з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.
8 липня Рада привела законодавство України в газовій сфері у відповідність основним положенням законодавства ЄС, що регулюють відносини на газовому ринку.
Розробка і прийняття цього законопроекту була одним із зобов'язань України, передбачених в спільній заяві України і ЄС щодо модернізації газотранспортної системи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас