Уряд Японії вимагає від бізнесу не вести операцій на Південних Курилах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії вимагає від бізнесу не вести операцій на Південних Курилах

503
Уряд Японії висловив незадоволення тим, що одна з фірм країни поставила устаткування на Південні Курили, де Токіо забороняє своїм бізнесменам займатися будь-якою діяльністю.
"Якщо це правда, то ми дуже співчуваємо, - заявив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Есито Сенгоку. - Ми заявимо суворий протест цієї компанії і вимагатимемо від неї негайно припинити будь-яку участь в даній справі".
За даними преси, одна з японських фірм через торгівельну компанію поставила на рибопереробний завод на острові Ітуруп установку для відділення червоної ікри. За годину вона може видавати до тонни готового продукту. Раніше установка ламалася і була відправлена до Японії для ремонту. Після цього її знов встановили на підприємстві.
З такою метою Ітуруп відвідали представник фірми-виробника і президент однієї з токійських рибообробних компаній. Для поїздки, за цими відомостями, вони в звичайному порядку отримали російські в'їзні візи.
Все це, з точки зору Токіо, - порушення його політики відмови від будь-якої діяльності на Південних Курилах, якщо вона вимагає російських документів, оскільки їх оформлення побічно підтверджує суверенітет Росії на цих територіях. В той же час Токіо погоджується з тим, що у водах островів з дозволу Росії можуть за ряду умов вести промисел японські рибаки за відповідну плату.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас