Киргизстан просить у світу мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киргизстан просить у світу мільярд доларів

458
27 липня на міжнародній конференції, котра відбувається у Бішкеку, Киргизстан звернувся до світової спільноти з проханням про надання допомоги у розмірі 1 мільярда доларів.
Один з головних аргументів такого солідного запиту, - необхідність відновлення міста Ош, що серйозно постраждало в червні цього року під час конфлікту між киргизьким і узбецьким населенням на півдні Киргизстану.
Водночас, ООН в листі на ім'я президента Киргизстану закликає Розу Отунбаєву не квапитися з відновленням зруйнованого міста в збиток етнічним узбекам, райони традиційного мешкання яких постраждали найбільше.
В листі експерти ООН висловлюють свої побоювання відносно майбутньої реконструкції Оша. На їх думку, плани нового уряду Киргизстану переселити узбецьку діаспору із зруйнованих районів міста і віддати їх під нову забудову можуть лише підсилити у представників цієї етнічної меншості відчуття беззахисності.
В результаті сутичок на етнічному грунті, які переросли в масові заворушення, в місті було зруйновано більше 2,5 тисяч будинків - що належать переважно узбекам. Багато хто з них зараз живе в наметах на їх руїнах або тимчасово переїхав до родичів.
Уряд планує побудувати на території зруйнованих районів, де раніше розташовувалися приватні переважно одноповерхові будови, нові висотні будинки.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас