Голова Oracle став найбільш високооплачуваним топ-менеджером США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Oracle став найбільш високооплачуваним топ-менеджером США

1130
Ларрі Еллісон, засновник і виконавчий директор провідного виробника програмного забезпечення Oracle Corp, став найбільш високооплачуваним топ-менеджером США останнього десятиліття, пише The Wall Street Journal. З 1999-го по 2009 рік він заробив на своїй посаді1,84 мільярда доларів.
Більшу частину своїх доходів Еллісон отримав завдяки опціонам на акції компанії, вартість яких виросла в три рази. Власне зарплата у керівника Oracle була порівняно невелика - в середньому 6,7 мільйона доларів на рік.
На другому місці за доходами виявився Баррі Діллер, керівник інтернет-компанії IAC/InterActive, якій належать розважальні сайти і онлайн-магазини в 40 країнах світу. Він заробив 1,14 мільярда доларів. Третю сходинку зайняв глава нафтової компанії Occident Petroleum Рей Ірані.
Із 25 топ-менеджерів, які очолили список, четверо працюють або працювали в різних фінансових компаніях. Зокрема, п'яте місце за Річардом Фербенком, головою фонду Capital One. У рейтингу також виявилися керівники двох структур, що розорилися під час світової фінансової кризи, - Річард Фулд з Lehman Brothers і Анджело Мозіло з Countrywide Financial.
Акціонери чотири з десяти компаній, в яких виявилися найбільш високооплачувані менеджери, за останніх 10 років втратили частину своїх вкладень. Йдеться про IAC/InterActive, Countrywide, Capital One і Cendant. В цілому різниця між заробітками менеджерів і акціонерів виявилася за підсумками декади вельми значною.
Варто зазначити, що аналіз The Wall Street Journal не показує, чи продали топ-менеджери компаній акції, отримані ними як винагороду. Крім того, акції з обмеженим правом продажу вважалися лише з 2006 року. З врахуванням цієї обставини доходи американських управлінців можуть бути ще вищими.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас