Експерти: У КНР 23% з 1,1 трлн дол., виділених банками у вигляді кредитів на інфраструктурні проекти, можуть не повернутися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: У КНР 23% з 1,1 трлн дол., виділених банками у вигляді кредитів на інфраструктурні проекти, можуть не повернутися

257
У Китаї 23% з 1,1 трлн дол., виділених банками у вигляді кредитів на інфраструктурні проекти, можуть не повернутися, передає РБК Daily з посиланням на Bloomberg. Багато муніципальних китайських банків були створені для залучення засобів і управління ними в інфраструктурних проектах, таких як аеропорти та автомагістралі. Надмірна вартість і низька рентабельність інвестицій вкупі з тривалим терміном їх повернення призвели до того, що позичальникам часто просто нічим платити за своїми зобов'язаннями. Ситуацію погіршує той факт, що цього року центральний уряд розпорядилося припинити подальші запозичення, через що місцеві банки не можуть перекредитуватися.
За оцінками експертів, сума таких боргів становить близько 261 млрд дол., що в 5 разів перевищує 53,5 млрд дол., залучених в цьому році найбільшими банками Китаю на поповнення капіталу. Кредити на інфраструктуру видавали і великі фінансові інститути, наприклад банк ICBC.
За словами джерела Bloomberg, місцеві банки вже морально готові до масштабних списань, після того як Комісія з банківського регулювання КНР зробила відповідне розпорядження. Одночасно банківський регулятор наказав банкам спільно з органами місцевого самоврядування опрацювати захист прав кредиторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас