ФРС США може втратити свій авторитет борця з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США може втратити свій авторитет борця з інфляцією

559
Джанет Йеллен, кандидат Білого Дому на пост віце-голови Федеральної резервної системи США, виступила проти підвищення Федрезервом цільового рівня інфляції з метою управління економікою.
Йеллен розповіла, що ФРС може втратити свій авторитет борця з інфляцією, оскільки вищий рівень інфляції означає вищі споживчі ціни.
Підтримка ідеї про те, щоб дозволити інфляцію зрости останнім часом набирає обертів. Олів’є Бланшар, головний економіст Міжнародного валютного фонду, коли вдарила фінансова криза, запропонував центральним банкам розглянути питання про підвищення інфляції, щоб дати більше можливостей для зменшення процентних ставок. Він підтримував ідею, щоб центральні банки збільшили цільову інфляцію до рівня в 4%, що майже удвічі більше нинішнього цільового рівня ФРС.
Хоча це і може збільшити для Федрезерву простір в управлінні економікою на тлі нинішньої практично нульової ставки, Йеллен заявила, що будь-які вигоди від цього будуть компенсовані "потенційною ерозією важко заробленого ФРС авторитету й економічними втратами від зростання інфляції і процентних ставок".
Вона сказала, що згодна з главою ФРС Беном Бернанке в тому, що зростання довгострокової мети щодо інфляції до рівня в 4% "було б ризикованою стратегією".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас