Сповільнення економік США, Китаю і Єврозони стане нормою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сповільнення економік США, Китаю і Єврозони стане нормою

510
Новою нормою для світової економіки може стати одночасне сповільнення економік США, Єврозони і Китаю. Після того як стимулюючі заходи і відновлення товарних запасів змусили основні економіки вийти з рецесії зі зростанням в 5% в I кварталі, попереду них чекає слабше зростання, навіть якщо вони і покажуть ознаки уникнення другого дна рецесії.
Глобальне зростання може сповільнитися до 3,25%-3,5% в найближчі 3-5 років, що нижче середнього значення зростання в 4,7% за 5 років, що передували початку кризи 2008 року, такі прогнози зробив Стівен Роуч, невиконавчий глава Morgan Stanley Asia. На користь сповільнення довгострокового неінфляційного зростання говорять скорочення споживчого сектора в США, фінансова консолідація в Єврозоні, а також слабке банківське кредитування і слабка зайнятість.
Зростання китайської економіки також може загаснути, бо її перебудовують з виробництва і експорту. "Посткризові проблеми понизять тренд зростання світового ВВП на 1%-1,5%", - сказав Роуч.
Його коментарям співзвучна думка головного виконавчого директора найбільшого в світі інвестиційного фонду Pacific Investment Management Co. Мохаммеда Ель-Еріана, який вважає, що новий нормальний стан полягає в тому, що інвесторам доведеться погодитися з нижчими оборотами і вищою волатильністю в їхніх інвестиційних портфелях.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас