Заарештовано екс-першого заступника голови Держказначейства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештовано екс-першого заступника голови Держказначейства

1961
Печерський райсуд дав санкцію на арешт екс-першого заступника голови Держказначейства Тетяни Грицун. Відповідне подання прокуратури суд задовольнив 22 липня.
Грицун була затримана 19 липня, а 22 липня їй висунуто звинувачення за статтею "зловживання владою або службовим становищем, що викликає тяжкі наслідки (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України)".
За даними слідства, Гріцун як перший заступник голови Держказначейства з вересня 2009 року по квітень 2010 року давала вказівки своїм підлеглим не перераховувати 800 мільйонів гривень конкурсних гарантій учасникам приватизації Одеського припортового заводу - компаніям "Нортіма" і "Фрунзе-Флора".
Як зазначається в документах, Грицун перешкоджало поверненню коштів всупереч платіжному дорученню Фонду держмайна, повідомляє Українська правда.
За матеріалами слідства, Грицун діяла "навмисно з невірно трактованих інтересів служби і на користь невстановлених слідством третіх осіб".
Грицун загрожує покарання у вигляді позбавлення свободи на термін від трьох до шести років.
Адвокати Гріцун просили обрати їй запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд або у вигляді застави у розмірі 51 тисяча гривень, проте суд їм відмовив.
Суд також дав санкцію на обшук.
Останнім часом Грицун працювала завідуючою відділом НДІ Національного університету податкового права і помічником народного депутата на громадських засадах.
Крім повернення 800 мільйонів гривень, "Нортіма" і "Фрунзе-Флора" рішеннями судів відсудили собі штрафні санкції понад 2 мільйони гривень і покриття судових витрат.
Як відомо, раніше власник "Фрунзе-Флора" Костянтин Григорішин заявляв, що за угодою Фонд держмайна повинен був повернути 400 мільйонів його застави протягом трьох днів.
Зате, за словами Григоришина, пізніше Юлія Тимошенко йому передала, що гроші його конкурсної гарантії були витрачені і обіцяла їх повернути після надання кредиту МВФ, який її уряд так і не отримав.
Пізніше сама Тимошенко заявляла, що конкурсні гарантії будуть повернені після повторної приватизації ОПЗ.
Конкурсні гарантії учасників приватизації ОПЗ були перераховані у вересні 2009 року. Гроші не повернені двом з трьох учасників конкурсу - компаніям "Нортіма" і "Фрунзе-Флора". Третій учасник російська "Азот-сервіс" відразу ж в жовтні 2009 року отримала свою заставу назад.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас