ЗМІ: Уряд має намір продати на аукціоні "зайві" землі Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Уряд має намір продати на аукціоні "зайві" землі Міноборони

230
Кабінет міністрів України планує виставити на аукціони ті земельні ділянки, які не використовуються за цільовим призначенням Міністерством оборони та іншими силовими і правоохоронними структурами. Про це повідомив джерело в Державному комітеті із земельних ресурсів.
Відповідне рішення прийнято на засіданні комісії з контролю за використанням і відчуженням земель оборони та інших земель державної власності під головуванням віце-прем'єра із силових питань Володимира Сивковича.
"Міністерствам оборони, внутрішніх справ, надзвичайних ситуацій, Держкомзему, Державній прикордонній службі, Державному департаменту з питань виконання покарань, Національній академії аграрних наук до 1 вересня доручено провести роботу з виявлення ділянок, які не використовуються за цільовим призначенням або більше не потрібні для подібного використання і підготовки їх до продажу шляхом проведення аукціонів", - наголошується в повідомленні.
За наданою інформацією, Міноборони, Міністерству аграрної політики і Держкомзему доручено розробити механізм передачі земельних ділянок військових радгоспів, які не використовуються для потреб оборони, в сферу управління Міністерства агрополітики.
"Також Раді міністрів Криму, обладміністраціям, міським адміністраціям Києва і Севастополя доручено організувати робочі групи для перевірки фактів вилучення земель оборони і переведення їх в землі запасу, ЖКГ та на інші цілі, після чого прийняти заходи із повернення незаконно вилучених земель у держвласність до 1 жовтня", - наголошується в повідомленні.
Як повідомлялося раніше, при використанні Міністерством оборони України земельних ресурсів, за словами глави Державного комітету України із земельних ресурсах Олега Кулінича, виявлені численні порушення законодавства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас