Тігіпко пообіцяв профспілкам мотивувати підвищення цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко пообіцяв профспілкам мотивувати підвищення цін

Енергетика
175
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко пообіцяв надати документальне обґрунтування підвищення цін на газ для населення. Як повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України (НФПУ), про це заявив заступник голови НФПУ Григорій Кабанченко.
"Тігіпко пообіцяв протягом двох днів надати документи, що обґрунтовують підвищення тарифів на газ для населення і підстави говорити про врахування позиції профспілок при формуванні діючих тарифів на газ і субсидій для населення", - сказав Г.Кабанченко відразу після зустрічі представників Спільного представницького органу профспілок України з віце-прем'єром з питання підвищення тарифів на газ для населення.
Він зазначив, що позиція профспілок була і залишається незмінною: "Перш ніж говорити про додаткові стягнення з громадян, уряд повинен розробити і прийняти чіткий план реформ у сфері житлово-комунального господарства, але, перш за все, вирішити питання повернення заборгованості із зарплати. Якщо такі реформи будуть проведені і погоджені з профспілками, тоді у громадян буде упевненість, що кошти, отримані в результаті підвищення тарифів використовуються саме на поліпшення їх добробуту".
"Нам приємно зазначити, що в такому важливому питанні профспілки проявили свою спільну позицію - і так звані "незалежні", і так звані "офіційні". Ми переконані, що лише спільними зусиллями ми зможемо відстояти свою позицію перед сумнівними діями уряду", - підкреслив Г.Кабанченко.
Як повідомлялося, НФПУ заявив про готовність оскаржувати підвищення ціни на природний газ для населення в суді. Окружний адміністративний суд міста Києва призначив перше засідання в справі за позовом НФПУ до Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України про визнання протиправною і відміну постанови N 812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення на 16 вересня 2010. Згодом аналогічний позов до НКРЕ подала Федерація профспілок України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас