Аналітики: Євро може подорожчати до 1,33 за долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Євро може подорожчати до 1,33 за долар

Валюта
1505
Якщо опубліковані сьогодні стрес-тести покажуть, що європейські банки успішно їх витримали, то євро може зміцнитися. Таку думку висловлюють європейські фінансові аналітики, передає РБК daily.
У найближчій перспективі євро може зміцнитися до 1,33 за долар, вважає валютний стратег Credit Suisse Маркус Хеттінгер. "На ринку панує позитивний настрій, і ніхто не очікує неприємних сюрпризів", - сказав він.
А керівник підрозділу з розподілу активів у Frankfurt-Trust Крістоф Вид вважає, що боргова криза пройдено. "І ринок переконався, що зона євро працює, а периферійні країни регіону будуть в змозі фінансувати свій борг. Ці настрої позитивно позначаються на курсі європейської валюти ", заявив К.Вид агентству Bloomberg.
За попередніми неофіційними даними, системоутворюючі банки ЄС успішно впоралися із завданням. Тільки один з 14 банків ФРН - холдинг Hypo Real Estate - володіє недостатнім капіталом, тому не зможе показати задовільні результати стрес-тестів. І поки що це єдиний двієчник серед 91 європейського банку, які піддалися іспиту на стійкість. Можливо, знайдеться ще пара невдах, наприклад, в Іспанії, в якій стрес-тести пройшли 27 фінансових інститутів. У той же час, великі банки Ірландії, Греції, Португалії, якщо вірити джерелам, змогли пройти випробування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас